Zignum är skapad av en kompetent IT-expert som har flerårig erfarenhet av webbutveckling och internetmarknadsföring. Själv som ägare, med hjälp av partners och andra partner ska vi skapa en digital plattform för dig som behöver låna pengar till en verksamhet. Det kan vara företaget, någon form av förening eller annan organisation. Det kan både vara en start-up som behöver ta in extra startkapital eller en befintlig verksamhet. Den befintliga verksamheten kanske behöver renovera eller expandera. Man kanske behöver inventarier, eller andra förnödenheter.

I den här artikeln tar jag up ett exempel på vad man kan behöva ett företagslån till (nämligen en webbutik) och varför det är så populärt just nu. Jag går också in på vad som förväntas av er som uppriktigt funderar på att ansöka om ett företagslån. Artikeln är inte på mer än 515 ord, så fortsätt gärna att läsa.

Vad behövs pengar till?

Nu i coronatider behöver till exempel många satsa på en webbutik. Då kanske man behöver lite extra resurser. Det kan behövas en produktfotograf, ett webbhotell och programerare. Man behöver ett lager ofta också. Allt detta kräver både kunskap och kompetens. Sedan tillkommer ytterligare kostander som till exempel plugins och mall. Många gånger man vill bygga sin webbutik i WordPress. Just premium plugins och premium teman är inte alltid nödvändigt men brukar vara väldigt fördelaktigt för professionella webbplatser. Du som inte är väldigt duktig med datorer, kanske har exceptionell datorvana kanske ska fundera på att anlita en webbutvecklare.

Många verksamheter går just nu på knäna. Då kan ett företagslån vara absolut avgörande för att man ska överleva. Det behöver inte vara så bara i kristider. Genom oss kan du låna pengar utan säkerhet under förutsättning att du lever upp till kriterierna.

Var finns IT-proffsen?

Du kanske just nu söker en bra webbutvecklare, IT-konsult eller någon annan proffs. Du kanske hittar förstå-sig-påare på Blocket eller hittar folk på LinkedIn med tuffa profiler men som i själva verket inte levererar? Då kan Swea Software hjälpa dig. Om du ändå vill på egen hand vill hitta rätt kompetens kanske man får gräva lite djupare eller anlita en skicklig rekryterare.

Kolla gärna det här klippet från Google på Youtube kring hur man anlitar utvecklare.

Vad krävs för att få låna?

Kritier för företagslån brukar ofta vara att man ska vara folkbokförd i Sverige, kanske svensk medborgare och att verksamheten ska drivas här. Det kan vara andra saker också såsom att grundare och eventuella medgrundare ska själva ha välskött privatekonomi. Scoring är andra saker man kan ställa krav på. Har du och ditt företag normalgod ekonomi så brukar det sällan vara något problem att låna pengar.

Vid större belopp, kan såklart kraven vara lite hårdare. Då kan det vara så att lånen godkänns genom en särskild beslutsfattare bland annat. För att lära dig mer om just de lånens som erbjuds här, så gå till startsidan och välj en långivare som känns intressant. Det som står i just den här artikeln är generella kriterier som kan tänkas vara aktuella. I dagsläget är det OPR-företagslån, Corpia och Capcito som själva (se startsidan) går in på de specifika kriterierna.