Överlägg

Tidigare erfarenheter som låneförmedlare!

Den som kanske undrar, bör veta att jag har tidigare erfarenhet som låneförmedlare. Jajamensan… det har jag. Jag har jobbat med snabblån, företagslån, privatlån och andra former av lån i mitt senaste projekt jämförlån.online men även med 2 tidigare webbplatser.

Vad har jag lärt mig?

Jag har lärt mig de senaste åren hel del saker kring lån. Det är faktiskt en hel del så jag tänkte göra en liten lista.

  • Hur marknadsföringen för att förmedla lån som affiliate fungerar
  • Hur man tjänar pengar på olika former av lån eller andra tjänster och produkter
  • Hur ekonomi, lån och låneförmedling fungerar i praktiken
  • Hur svårt det faktiskt är att konkurera med stora långivare på Google

Man kan kort och gott säga att jag har lärt mig en hel del. Denna lista är givetvis bara en enkel sammanfattning av vad det verkligen innebär. Det har tagit mig flera år att komma dit jag kommit och då har jag ändå inte tjänat några jättestora summor pengar.

Lånebranschen, är en bransch där vinnaren tar allt sägs det. Det sa åtminstone en partner till mig tidigare. Sökmotoroptimeringen är mycket mer utmanande än om man försöker konkurrera på vanliga nyckelord. Det är lite som SM i internetmarknadsföring eller marknadsföring överlag. Lån och också casinospel hör till de allra mest utsatta branscherna på Google nämligen. Därför sålde jag av min webbplats och satsar nu på denna lite mer avskalade webbplats för enbart företagslån istället.

Vad är mitt mål?

Min målsättning är att framförallt få den här webbplatsen lönsam. Helst inte småpengar, utan mer påtagligt lukrativ. I annat fall går den här webbplatsen samma öde till mötes som mina tidigare 3 webbplatser kring lån. Det vill säga jag säljer den. Jag kommer inte att sälja den inom de närmsta tiden men vi får se på lång sikt.

Nu gäller det att fylla på med innehåll, bilder, låneförmedlare och kanske recensioner. Sedan jobba med offpage SEO såsom länkbygge. Jag kommer inte att satsa på TV reklam eller liknande kanaler som det ser ut idag. Jag ska lägga mycket tid och energi på att bygga upp den här webbplatsen. Den ska ranka topp 100 på ”företagslån”. Det är min preliminära målsättning, det vill säga att komma med i sökresultatet på short tail. Vi får se om jag lyckas med det. Det blir defintivt en utmaning att nå högre upp. Bara att komma med har jag lyckats med 2 gånger tidigare så det borde inte vara någon omöjlighet.